Måndag 11 april- Matchdag och invigning





















Morgonen började med löpning kl 7.30 och därefter frukost. Sen hade vi vuxna möte med ledningen ISF för klargörande av regler och annat smått och gott.

Klockan tio var det samling i loungen för avgång till match och vi hade ett gott gäng supportrar på plats. Killarna var taggade och sugna på vinst.

















Tyvärr blev det ingen vinst för oss när vi mötte Tjeckien, det slutade med 1-0 till dem. Det visade sig att förstedomaren var från Tjeckien och när vi påtalade detta till de ansvariga bytte de snabbt ut honom mot en annan. Det hjälpte inte oss för resultatets skull. En av våra killar fick gult kort och en annan rött. Anledningen till det röda kortet gick isär hos domarna; en sa att det var en spark mot motsatt spelare och en annan sa att det var en armbåge. Men ut åkte han!

Nedan ser ni laget som började spela. Man får ha upp till 7 byten per match. Gräset var av god kvalité.
















Vägen till matchen gick genom Fortaleza. Vi fick se och uppleva en mycket sliten och fattig stad. Nedan är två bilder som var typiskt för stadens slitage.



















På platsen där matchen gick fanns flera fotbollsplaner. Överallt ser man grindar eller murar och ofta finns det taggtråd eller elektrisk stöm för att förhindra inkräktare. När vi åkte bussen till matchen såg man några fotbollsplaner på vägen och det fanns sand på planen. Daniel vår attache berättade att brasiljanarna gärna spelar på sand.




















Ikväll är det invigningsceremoni. Vi fick besked om att vi skulle samlas i loungen kl 16.00 och när vi var på plats fick vi då först reda på att det är framskjutet en timme pga logistik problem. Det gav mig lite tid till att blogga nu. Men rent krasst är det typiskt för mentaliteten här att tid inte är så viktigt. Vi hoppas på en magnifik invigning som är något utöver det vanliga. Givetvis kommer detta att dokumenteras och läggas ut på bloggen.

1 kommentar:

  1. Gud vad tråkigt att dem inte vann, bättre lycka nästa gång :)♥

    SvaraRadera